Nederlands English
Redactiestatuut

Redactiestatuut Rallysport.nl

Rallysport.nl verschaft dagelijks nieuws over de rallysport in Nederland, het nabije buitenland en het World Rally Championship. Daarbij gaat de redactie van Rallysport.nl zo objectief en nauwkeurig mogelijk te werk.

De redactie van Rallysport.nl bestaat uit vijf personen met ondersteuning van Patrick Gerritsen die voor de techniek achter de site en het beheer van de advertentiebanners verantwoordelijk is. De redactie van Rallysport.nl is onafhankelijk en hanteert een strikte scheiding tussen commercie en redactie. Wie meer wil weten over de commerciele mogelijkheden van adverteren kan contact opnemen met Patrick Gerritsen.

Rallyteams en organisatoren van wedstrijden in Nederland en het nabije buitenland worden uitgenodigd om hun persberichten en overig nieuws aan te leveren aan de redactie van Rallysport.nl. Dat kan bij voorkeur via het e-mailadres nieuws@rallysport.nl. Ook de persoonlijke e-mailadressen van de redactieleden kunnen gebruikt worden, maar dan kan het voorkomen dat het enige tijd duurt voor uw bericht op de site verschijnt.

De redactie van Rallysport.nl plaatst persberichten in principe onverkort, maar behoudt zich het recht voor om deze aan te passen. Persberichten worden onder de noemer ‘persbericht’ geplaatst. Ook persberichten die door extern ingehuurde personen of instellingen namens rallyteams of organisatoren aangeleverd worden, krijgen de vermelding ‘persbericht’. Bij berichten die uit een andere taal omgezet worden naar Nederlands komt de naam van de redacteur te staan die vreantwoordelijk is voor de vertaling, bewerking of schrijven van het betreffende artikel.

De redactie plaatst, ter illustratie van persberichten, over het algemeen foto's die gemaakt zijn door één van de eigen fotografen. Indien geen foto, gemaakt door één van de redactieleden, beschikbaar is, zal een eventueel aangeleverde foto geplaatst worden onder vermelding van de naam van de maker van die aangeleverde foto. Is geen naam bekend, dan wordt de vermelding 'eigen foto' gebruikt. De redactie van Rallysport.nl is niet verantwoordelijk voor eventueel schenden van rechten van fotografen op aangeleverd fotomateriaal.  

De auteursrechten van de foto’s die gebruikt worden op Rallysport.nl blijven bij de maker van de foto. Het is niet toegestaan om foto's van de fotografen die voor Rallysport.nl fotograferen zonder uitdrukkelijke toestemming van de betreffende fotograaf te gebruiken. Indien een foto van één van de fotografen van Rallysport.nl zonder toestemming gebruikt wordt, zal zonder waarschuwing een rekening volgen door de betreffende fotograaf.

De redactie verricht haar journalistieke taak zonder rechtstreekse beïnvloeding door wie ook.
De techniek van Rallysport.nl is in handen van Patrick Gerritsen.

De redactie is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud van aangeleverde persberichten en commerciële uitingen van derden die op de site verschijnen. Derden kunnen op geen enkele manier invloed uitoefenen op de journalistieke inhoud van Rallysport.nl.

De meningen die op het forum van Rallysport.nl, columns of andere opiniërende bijdragen op Rallysport.nl staan, stemmen niet noodzakelijk overeen met de persoonlijke mening(en) van de redactieleden. Indien een lid van de redactie op het forum post, gebeurt dit volledig op persoonlijke titel. Zodra het een standpunt van Rallysport.nl als geheel betreft zal dit duidelijk aangegeven worden.

Hein Arns
Edwin Nieuwenhuis
Maarten Holkers
Patrick Gerritsen
Monique Verhagen
Wilnard Verhagen