Nederlands English
Wedstrijdverslag GTC Rally / McRae-Vandemoortele - SMS Opel Ascona A
18-07-2013
11:35
De overwinning bij de Historics was zo goed als binnen toen op het einde van de voorlaatste klassementsproef de motor het begaf. Een heel zure appel voor Jimmy en het ganse SMS-Team.

McRae is een snelle starter en draait meteen de scratch op vrijdagavond op de eerste klassementspoef. . Vooral op de stroken onverhard voelde Jimmy zich heer en meester. Heel indrukwekkende passages !! In het donker moet Jimmy niet zoveel tijd prijsgeven. Hij stond erop zelf de lichten af te stellen op donderdagavond. Het vrijdaggedeelte is best een zware dobber in de GTC-rally. Op donderdagavond mag er reeds verkend worden tot 23u30 en op vrijdagmorgen starten de verkenningen reeds van 8u ’s morgens en duurt tot rond 17u30. Om 18u45 start dan de wedstrijd van start voor 7 klassementsproeven en 75km tegen de tijd. Na de laatste proef rijden we rechtstreeks het wagenpark rond 1u30 binnen zonder service. We sloten het vrijdagavond gedeelte af met 22 seconden voorsprong op de Talbot Sunbeam Lotus van streekrijder Arie van Esch.

Op zaterdagmorgen is er 1 uur service voorzien. De Zoning-proef op zaterdag in het centrum van Etten-Leur beviel Jimmy goed. De vele haakse situaties en de goede grip zorgden er echter voor dat ons setje soft-banden compleet versleten waren… Na een snelle wissel in het servicepark trekken we op mediums verder. Aanvallen hoeft niet meer, enkel controleren is de boodschap. Alle KP’s verlopen vlot tot de motor afslaat op 1 km voor de finish van de voorlaatste proef. Met veel moeite krijgen we die terug aan de praat en kunnen de finish halen op een slakkengang. Dan beseffen we al dat het “game over” is… de ontgoocheling is enorm.
Heel spijtig natuurlijk dat we de inspanningen van Stephen Vankemmel en de ganse SMS-Crew niet konden belonen met een overwinning.

Ook de 0-wagen, de SMS-002, bestuurd door teamboss Stephen Vankemmel, verdween vroegtijdig uit de wedstrijd. Transmissieproblemen op het einde van dag 1, zorgden ervoor dat Stephen Vankemmel en co Frank Werner de Opel Ascona aan de kant moesten zetten en dat zij ook op dag 2 niet meer zouden starten.

Het SMS-team zal terug present zijn tijdens de Historic Omloop van Vlaanderen op 6 en 7 september 2013.Redacteur: Pb SMS-Team | Foto's Wimo