Nederlands English
Jan de Winkel rijdt Open Nederlands rally kampioenschap 2012
12-03-2012
15:18
Tank S Rally opent rally seizoen

Meervoudig Rally kampioen Jan de Winkel en zijn navigator Radboud van Hoek hebben zich dit jaar ingeschreven voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap 2012. Maar buiten het Open Nederlands Rallykampioenschap zullen Jan en Radboud ook nog enkele grote internationale rally’s gaan rijden dit jaar. Het vertouwde spectaculaire blauw-gele Franse Rally-bommetje: de Renault Clio R3 zal dit jaar dus vaak te zien zijn op de Nederlandse rallypaden.

Jan over de kampioenskeuze dit jaar: “ De kampioenschappen zijn dit jaar erg interessant, en er is voor iedere rally-rijder een aansprekend kampioenschap georganiseerd. Het sprint kampioenschap, het Nationaal rally kampioenschap, en het internationaal rally kampioenschap sluiten allemaal mooi op elkaar aan, met mooie wedstrijden.Zo kunnen beginnende rallyrijders in het sprint-kampioenschap veel ervaring opdoen, terwijl de ervarenen rallyrijder mooie en moeilijke rally’s in het buitenland voorgeschoteld krijgen. Met name het feit dat er dit jaar aansprekende buitenlandse rally’s in het kampioenschap zitten was voor mij een reden om weer in te schrijven voor het Open Nederlands Rally kampioenschap. De Ieper rally is een echte zware Europese Rally, en deze telt mooi mee.

Radboud over de competitie in het Open Nederlands Rally Kampioenschap: Het zal zeer zeker niet makkelijk worden, gezien het imposante deelnemersveld in dit kampioenschap. Kijk maar eens naar al die WRC auto’s die ingeschreven staan, en dan staat er zomaar een turbo-loos voorwiel aandrijvertje tussen al dat turbo 4x4 geweld! Machtig mooi toch, om de strijd met deze jongens aan te gaan, grijnst Radboud.

Jan meldt ook nog dat hij dit jaar zijn zinnen heeft gezet op minstens 1 WK rally in 2012. Welke dat zal zijn is nog niet bekend. De WK Duitsland of WK Frankrijk of WK Wales of de WK Spanje. Dit hangt af onder meer af van de zakelijke drukte en mogelijkheden van zowel Radboud als mezelf. Wij combineren deze prachtige hobby met een druk bestaan op het werk, en dat werk gaat toch echt voor de raly, hoe moeilijk dat soms ook is lacht Jan.

Terug naar de opening van het Nederlandse Rally kampioenschap: De Tank S Rally die in de Noord Oost Polder wordt verreden. Emmeloord zal op vrijdag 16, en zaterdag 17 maart weer in het teken van de rallysport staan. Op vrijdag-avond vanaf 19:00 uur worden er 6 klassementsproeven verreden in het donker, en op zaterdag worden er nog 13 klassementsproeven verreden. De winnaar van de rally wordt op zaterdag avond om 22:45 op het podium verwacht.Dan hebben de delnemers 167km op snelheid gereden, verdeeld over 19 klassementsproeven. Traditie-getrouw is de Tank S Rally een listige rally, met prachtige dijk-proeven, en waar het wisselvallige weer een lastige spelbreker kan zijn voor de deelnemers.


Gegevens Tank S Rally 2012:
# Jan de Winkel / Radboud van Hoek, Renault Clio R3, startnummer 9.

# Totaal ca. 167 km Klassementsproeven (19 KP’s, 9 locaties).
# Site: http://www.tanksrally.nl
# Uislagen: http://www.rallytiming.nl
# Rallycentrum: HRG ’t Voorhuys, de Deel 20, Emmeloord
# Centrale Service: P-terrein Paardenmarkt langs de Noordzijde, Emmeloord

# Start 1e etappe: vrijdag 16 maart, 19:00 uur, vanuit het Service terrein
# Finish rally. Zaterdag 17 maart, 22.45 uur. podium bij het service terrein.

Redacteur: PB Jan de Winkel | Foto's Edwin Nieuwenhuis