Turnbull / van Nuyssenborgh knap 3e in Hulst
28-04-2008
12:01
Prachtig weer en prachtige proeven, dat waren de ingrediënten tijdens de Proflex Merwede Rallysprint in Hulst.

Na een 1e kennismaking met elkaar en met de auto tijdens de TankS rally in Emmeloord werd in Hulst met nieuwe energie begonnen. Zeker gelet op de 3e plaats van Turnbull in de editie van 2007 waren de verwachtingen hooggespannen.

Zonder onnodig veel risico werden klassementsproeven 1 tot en met 8 afgelegd, Dat het ondanks alles hard ging, bleek op proef 3 en 7 waar de gele Subaru met 222 km/h op een haaks rechts af kwam om het boerenerf op te draaien

Mede dankzij het uitvallen van oa. Van Eldik, Van Hoof en De Koning bleek tijdens de service voor de laatse boucle van 4 klassementsproeven de strijd om de 3e plaats erg spannend. Met een achterstand van 2 seconden op de Fabia van Temmink werd besloten om de aanval in te gaan zetten..

Een aanval die op proef 9 Perkpolder al bijna het einde van de wedstrijd betekende. Een haaks links situatie waar veel modder op de weg lag, resulteerde in een spin en een tijdverlies van minimaal 15 seconden. Proef 10 en 11 liepen voorspoedig, sterker nog er werd 2 maal een scratch gedraaid, en door een foutje van Temmink op een van de laatste klassementsproeven, werd de rally door Turnbull op een nette 3 plek afgesloten.

Het volgende evenement waaraan Turnbull / van Nuyssenborgh zullen gaan deelnemen, zal de ELE rally zijn, een rally waar met veel vertrouwen naar uit wordt gekeken.

Persbericht Turnbull | Foto: Hein Arns