Nederlands English
GTC Rally, twee dagen topsport en gezelligheid
02-07-2024
21:20
Op 12 en 13 juli staat de GTC Rally op de kalender. Na enkele heel compacte edities van één dag, zal de wedstrijd opnieuw over twee dagen verreden worden. Dat blijkt het ideale concept voor een topwedstrijd in het Nederlands rallykampioenschap.

"Vorig jaar was het bloedheet en toen bleek het zowel voor de medewerkers van de organisatie, de officials, de baanposten, maar ook voor de deelnemers te zwaar om zowel de verkenningen als de wedstrijd op één dag af te werken. Door terug te keren naar een tweedaagse wedstrijd, creëren we meer rust in de organisatie en bij de deelnemers. Zo vermijden we ook een prijsuitreiking midden in de nacht. Dit jaar zal de eerste wagen finishen rond 19h zaterdagavond. Het centrale serviceterrein in Achtmaal zal voor iedereen vanaf 17h zaterdagavond gratis toegankelijk zijn, zodat iedereen de feestelijke viering op het podium en vooral de gezellige prijsuitreiking in de tent vanaf 21h mee kan maken. Een DJ zal voor ambiance zorgen. Het moet weer een gezellig feest worden!," aldus John Elst, al vele jaren het boegbeeld van de organisatie.

Natuurlijk blijft de Nacht van Achtmaal behouden.
"Natuurlijk. We gaan vrijdagavond om 19h van start voor twee lussen van drie proeven. We keren eerst terug naar Vosdonk, waarna Achtmaal-De Hel en Achtmaal-Ostaaijen volgen. De Hel wordt langs het servicepark verreden. We hebben een prachtig nieuw publiekspunt gecreëerd tegenover het servicepark. Alle bezoekers en de monteurs zullen van het spektakel kunnen genieten. De ganse avond zullen de rallywagens langs de VIP-tent scheuren. De "Nacht" eindigt voor de eerste deelnemer om 23h30 en in Historic zal de eerste wagen rond 1h finishen."

Op zaterdag worden drie lussen van drie proeven afgewerkt: Roosendaal (Wouw), gevolgd door Rucphen-Klappenberg en Klein-Zundert.

De organisatie wil dit jaar meer aandacht besteden aan de beleving van de bezoekers. "De publiekszones zullen aangeduid worden via QR-codes in de rallykrant. Je scant die code en je navigatiesysteem wijst je de weg naar de publiekszone. Erg handig. Wat de beleving betreft, kan ik de nieuwe publiekszone in Klein-Zundert aanraden. Daar heb je een prachtig overzicht over enkele mooie bochten. En op vrijdag is er natuurlijk de "Nacht van Achtmaal", met de rondkoers langs het serviceterrein," besluit wedstrijdleider Ralf Hereijgers.

Dit jaar hebben onze partners hun naam trouwens verbonden aan de verschillende proeven:
- Vakgarage Etten-Leur Vosdonk
- Van Donge & de Roo Achtmaal-De Hel
- Standard Fasel Achtmaal-Ostaaijen
- De Groot Verhuur Roosendaal
- NED Rucphen-Klappenberg
- Princeville Klein-Zundert

De inschrijvingen stromen ondertussen vlot binnen, maar daarover in een volgend persbericht meer.

Redacteur: Pb GTC Rally | Foto's Wimo