Nederlands English
Vrielink houdt schade beperkt na remfout in Vechtdalrally
25-06-2024
21:58
Al vroeg tijdens de Vechtdalrally verremt Yannick Vrielink zich en verliezen hij en Harm van Koppen veel tijd. Daardoor is een goede klassering verkeken, maar zij zetten de knop om en richten zich op het bereiken van de finish. Dat lukt en daarmee zijn de kansen in het kampioenschap nog volop aanwezig.

De rally begon snel voor Yannick en Harm. “Op de eerste proef waren we maar een seconde langzamer dan de snelste auto, dus de verschillen waren heel erg klein. Het was een hele snelle rally en op de derde proef lieten we ons verrassen. We verremden onszelf en schoten door, daar hebben veel tijd mee verloren en vanaf dat moment wisten we dat een goede klassering niet meer mogelijk was. We hebben meteen de knop omgezet en gingen voor het beste resultaat wat we nog konden halen en dat was finishen.”

Na de eerste service bleek dat er wat technische problemen aan de auto waren. “We hadden een probleem met de versnellingsbak wat we niet direct konden oplossen. Dus de vier proeven die volgden hebben we in de roadmodus moeten rijden. Dat kost tijd, maar dat was niet meer zo belangrijk, als we de finish maar haalden. Tijdens de laatste service hebben we daar nog wel iets mee kunnen doen en daardoor liep het in de laatste boucle iets beter.”

Het was niet het resultaat waar Yannick op hoopte. “Soms heb je van die dagen dat het een keertje tegenzit, daar moet je mee omgaan en dat hebben we goed gedaan. Het is gelukt om de schade beperkt te houden en onze kampioenschapskansen levend te houden. We staan nu tweede op 10 punten van Van Deijne. We leren hiervan, op naar de GTC Rally.”

Op 12 en 13 juli wordt de GTC Rally verreden. “Daar gaan we het weer proberen, ik ben ontzettend blij met mijn monteurs en Harm. Samen hebben we er het beste van gemaakt. Natuurlijk ook een dankjewel voor onze sponsoren en de fans, die met velen aanwezig waren dit weekend.”

Redacteur: Pb Vrielink Dakwerk Motorsport | Foto's Wimo