Nederlands English
Pech voor Nijsink in razendsnelle Vechtdal Rally
25-06-2024
14:25
In de Vechtdal Rally zit de snelheid er goed in bij Ryan Nijsink en navigator Robert de Graaf. Op de achtste proef moeten ze echter vroegtijdig de wedstrijd staken.

Vanaf de eerste meter zit het tempo er goed in. Hoewel het drie maanden geleden is sinds de laatste rally van het R1-Sport-team tijdens de Zuiderzee Rally, is er weinig tijd om het tempo rustig op te bouwen op de razendsnelle klassementsproeven rondom Hardenberg en Coevorden. “De proeven lagen er ‘viezer’ bij dan ik van tevoren had verwacht, met name in Dalen. Het tempo ligt heel hoog hier met die lange rechte stukken en flauwe bochten. Vanaf de tweede lus van proeven was het de bedoeling om het tempo iets meer op te bouwen”, legt Nijsink uit.

Het opbouwen van het tempo lukt; in die tweede lus verbetert Nijsink zijn tijden ten opzichte van de eerste boucle. Echter moet hij op de laatste KP van de tweede boucle, KP Radewijk, de Mitsubishi Colt aan de kant zetten. Een heftige landing op het steeds hobbeliger geworden onverhard blijkt iets te hard te zijn geweest: “Dat is balen. De gaten op het onverhard stuk waren behoorlijk dieper geworden vergeleken met de eerste doorkomst. De laatste landing bleek iets te hard waardoor ik van het ene op het andere moment geen vermogen meer had. Pech hoort helaas bij het spelletje”, vertelt Nijsink.

Eenmaal terug op de service probeert het team van R1-Sport de Colt nog te repareren: “Het serviceteam heeft nog geprobeerd om het probleem te fiksen tijdens de laatste service, maar dat is helaas niet gelukt. We nemen de lessen van deze rally mee naar de volgende wedstrijd. Hoewel er op sommige punten nog wat te halen valt, ben ik niet ontevreden over de snelheid die we hebben laten zien. Als altijd wil ik mijn sponsoren en natuurlijk het serviceteam bedanken”, aldus Nijsink.

Volg de ontwikkelingen van het team via Facebook, Instagram en X: @R1SportCOM


Redacteur: Persbericht | Foto's Wimo