Nederlands English
100 dagen voor de Ardeca Ypres Rally 2023
17-03-2023
20:09
Nog exact 100 dagen en dan gaat de Ardeca Ypres Rally van start. Nog iets meer dan drie maanden, dat lijkt nog een eeuwigheid in een sport waarin men rekent in tienden van een seconde, maar de vrijwilligers van Club Superstage zijn achter de schermen al druk in de weer om weer een topevenement met internationale uitstraling te presenteren in Ieper.

De Ardeca Ypres Rally keert dit jaar terug naar zijn vertrouwde datum eind juni, meer bepaald 23 en 24 juni. Ook de Ypres Historic Rally verhuist naar hetzelfde weekend en ondertussen werd ook de beslissing genomen dat de beide wedstrijden één groot evenement zullen vormen. De deelnemers aan de manche van het Historic BRC en de 2WD Trophy zullen mee deel uitmaken van het startveld van de Ardeca Ypres Rally. Eén topwedstrijd, één klassement, één winnaar.

Natuurlijk is het nog veel te vroeg om al te spreken over het deelnemersveld, maar afgelopen weekend kregen we wel een indicatie van het startveld in het Brits rallykampioenschap waarvan de Ardeca Ypres Rally de derde manche van het seizoen zal zijn. In de Malcolm Wilson Stages, de openingswedstrijd van het seizoen, stond er geen maat op Adrien Fourmaux, de officiële rijder van M-Sport. De tweede plaats ging naar Keith Cronin, die met een VW Polo GTI Rally2 een gooi doet naar een vijfde Britse rallytitel. De derde plaats was voor Elliot Payne in een Ford Fiesta Rally2 voor James Williams in eenzelfde Ford Fiesta Rally2. Williams had zeker op het podium kunnen staan, maar hij verloor kostbare tijd door een lekke band. Callum Black sloot de top 5 af, ook al met een Ford Fiesta.

Kortom, we verwachten eind juni een aantal snelle Britten in Ieper. Ondertussen lopen de inschrijvingen voor de Station Le Seau Monteberg Rally, de ideale voorbereidingsrally voor Ieper, ook binnen. De eerste die zich inschreef voor de Monteberg Rally op zondag 7 mei was Paul Lietaer, die van de partij zal zijn met zijn Opel Ascona 400. Streekpiloot Steve Bécaert heeft zijn deelname ook al bevestigd met een... Ford Fiesta Rally2. Hij krijgt in de topklasse alvast weerwerk van een snelle Nederlandse jongere in een Skoda Fabia Rally2, maar daarover binnenkort meer...

Het aftellen is begonnen...




Redacteur: Pb Club SuperStage vzw | Foto's Logo