Nederlands English
Groen licht voor vernieuwde ADAC Rallye Deutschland
28-06-2007
10:25
De wijzigingen die door de organisatie van de Duitse WK Wedstrijd zijn doorgevoerd in de routes van alle drie de etappes zijn door de FIA bekeken en goedgekeurd.

Hiermee staat het sportieve raamwerk van de ‘Deutschland’ vast. De Duitse WK rally krijgt een totale lengte van 1227 kilometer verdeeld over drie dagen van 17 tot en met 19 augustus. De deelnemers, waaronder traditiegetrouw een groot Nederlands contingent, krijgen 19 proeven voor de wielen. Zij moeten 356 kilometer tegen de klok over de proeven jagen.

De grootste verandering in de proeven op zich heeft zich voltrokken op de klassementsproef Grafschaft Veldenz. Deze proef wordt als proef 2 en 6 gereden tijdens de eerste etappe op vrijdag. Kort na de start is de proef met ruim 5,5 kilometer verlengd. Na het nieuwe deel vervolgt de proef zijn route van eerdere jaren. De totale lengte van de Grafschaft Veldenz proef komt nu op 23 kilometer.

Koningsproef voor de deelnemers is en blijft de Panzerplatte op het voormalige oefenterrein Baumholder. Deze proef is ongemoeid gelaten in de vernieuwingsdrang van de Duitsers. Dik dertig kilometer slingert deze klassieke proef zich over de tankbanen van Baumholder. De natuurlijke tribunes, het attractieve parcours en uiteraard de klassieke jump ‘Gina’ of ‘Dikke Berta’ voor ons laaglanders, staan zaterdag twee keer garant voor een massale publiekstoeloop. Na iedere doorkomst op Panzerplatte heeft de organisatie een service gepland. Het serviceterrein is te vinden in Trier zelf, en dus niet meer in Bostalsee.

Met bijna 4,5 kilometer is de kortste proef tevens een nieuwe proef. Het is de publieksproef in hartje centrum Trier die de aansprekende naam Circus Maximus heeft mee gekregen. Deze proef belooft veel actie. Met vier auto’s tegelijk worden de deelnemers losgelaten op deze proef. De proef wordt gestart en gefinisht in de historische coulissen van de 1800 jaar oude Porta Nigra, het kenmerk van de stad Trier. De mix van brede wegen tussen de Nordallee en het station van Trier alsmede de afstekers in de smalle zijstraten staan borg voor spektakel. De start van Circus Maximus is op zondag om 11.11 uur. Wie niet tot de bevoorrechte aanwoners van de proef behoort en toch naar deze spektakelproef wil, moet haast maken. Alleen de Rallypassen Gold en Silber geven toegang tot deze proef en de verkoop is al volop bezig.

Redacteur: Hein Arns |