Nederlands English
Het Glosso circuit ontvangt het Belgian Rallycross Championship
01-06-2023
21:01


Het Glosso-circuit staat garant voor close racing

Round 3 : Arendonk - 4 juni

Na de tweedaagse confrontatie op het Eurocircuit in Valkenswaard, is het Glosso-circuit in Arendonk op zondag 4 juni het toneel van de derde manche van het Belgian Rallycross & Cross Car Championship. Het volledig overzichtelijke circuit van 950 m staat garant voor close racing. Wie zal het best tractie vinden bij het uitkomen van de scherpe haarspeldbochten?

Cross Cars sterk bezet
In XC Junior domineert Jordan Genten met zijn Kamikaz K3 het kampioenschap met twee zeges, maar het verschil met Lucas Cartelle in de LifeLive TN5 was telkens klein. Beide jonge talenten waren de voorbije week samen aan het trainen met hun nieuwe LifeLive-bolides voor de FIA Cross Car Academy. Ook Bryan Neumeyer en Marius Debuisson, derde in het kampioenschap na drie derde plaatsen, waren van de partij toen de jonge rijders welkom werden geheten door Thierry Neuville bij LifeLive. Zondag zullen de jongeren elkaar geen cadeaus geven.

Bij de seniors komen een dozijn Cross Cars aan de start. De grote afwezige is Jari Van Hoof, de Nederlander die de openingswedstrijd won in Mettet en tevens de leider in de tussenstand. Nog een belangrijke afwezige is Nathan Ottink, die tweede was in Mettet. Toch wil dat niet zeggen dat het makkelijk wordt voor Eric Borguet, die de wedstrijd in Valkenswaard won met zijn Kamikaz. Kobe Pauwels, de kampioen van vorig jaar, momenteel succesvol als coureur in de TCR, is immers opnieuw van de partij met zijn Mygale. En dan is er de LifeLive-bende die na twee nederlagen orde op zaken wil stellen. Daarvoor rekent het team op Romuald Demelenne, Tom Heindrichs, Sven Hofkens en Kyandro Van de Vivere. En dan is er nog routinier Ronnie Grauwels die een gooi wil doen naar een podiumplaats.

Bij de Superbuggy's trekt Mark van Eycken na twee overtuigende overwinningen met vertrouwen naar de Kempen, maar Glenn Wouters en Johan Versluys willen hem van een derde zege houden, net als rallyrijder Matthias Boon met zijn Hayabusa.

Gelijke stand in RX3
In RX3 blijft het razend spannend. Na de zege van Van Den Branden in Mettet, was Teelen een fractie sneller in Valkenswaard. Beiden delen de leidersplaats voor de confrontatie in Arendonk, waar ze weerwerk krijgen van Marcel Snoeijers, mooi derde met zijn Renault Mégane, Nick Vanalken in zijn VW Polo en Yenthe Putzeys in zijn Opel Corsa.

Bij de Supernationals tot 2 liter heeft Martijn Vanhove de leiding stevig in handen met zijn BMW, voor Steve Volders, die met zijn Volvo C30 jaagt op een eerste overwinning. Joël Strackx staat met zijn Honda, als eerste bij de voortrekkers, op de derde plaats, voor de Fords van Mandy Kasse en Nick Neyens. Andere kanshebbers zijn zeker Bart Stouten, ongelukkig op het Eurocircuit met zijn Volvo C30, en Dave Van Beers, die in zijn thuisbasis goed voor de dag wil komen met zijn vertrouwde Clio.

Bij de Supernationals zijn ook alle tenoren van de partij. Na zijn tweede plaats op het Eurocircuit staat Bart Bel verrassend aan de leiding in het kampioenschap met zijn BMW M3 E30, voor Ludo Hermans, die de wedstrijd op het Eurocircuit won. Maar, laten we niet vergeten dat Kristof Bex de beide meetings domineerde en enkel door een lekke band de overwinning liet liggen in Valkenswaard. Bex mikt in Arendonk op winst, net als Glenn Cools, die zijn enthousiasme op het Eurocircuit bekocht met een zwarte vlag. Ook de BMW-rijders Verhoeven en Verkuringen mikken in eigen streek op een podiumplaats.
Afspraak zondag vanaf 10h30 op het Glosso-circuit in Arendonk voor de eerste kwalificatiemanches. In de namiddag worden de reeksen gevolgd door de halve finales en de grote finale. Spanning en spektakel verzekerd!Redacteur: Pb BRC Media | Foto's J. Hendrickx