Nederlands English
VDZ Racing met frisse livery en veel enthousiasme aan start van 10e deelnam
29-05-2023
22:56
Komend weekend, vrijdag 2 en zaterdag 3 juni, is het al weer tijd voor de 58e editie van de ELE Rally, als vanouds weer een evenement van 2 dagen. Roel van der Zanden zal ook dit jaar weer met Gijs Boom aan de start staan van de door Hans Weijs Motorsport georganiseerde GR Yaris Challenge. Afgelopen donderdag hield de ELE Rally ook de pers- en sponsormeeting waar de potente Toyota Yaris veel aandacht trok dankzij de nieuwe livery. Dat betekent eindelijk een einde aan de witte Yaris van afgelopen jaar en de ondertussen kenmerkende kleuren gifgroen en babyblauw.

Na een erg lange winterstop van meer als een half jaar wordt vrijdagavond rond de klok van 19.00 het Nederlandse rallyseizoen in gang gezet vanaf het Kerkplein in Son. Ten opzichte van de laatste jaren waarin de ELE een eendagsevenement was, zal op vrijdagavond traditioneel de regio Helmond aangedaan worden met klassementsproeven Asten en Lierop, welke tweemaal op het programma staan. De organisatie van de rally moest wederom op zoek naar een nieuw serviceterrein, wat gevonden is in Veghel aan De Knokert. Tevens was het een enorme uitdaging om het marshall
tekort voor Sint-Oedenrode op te lossen. De ELE Rally heeft vanavond laten weten dat dit probleem is opgelost en derhalve zal deze klassieker uiteraard verreden worden.

Roel van der Zanden is blij dat het rallyseizoen eindelijk van start gaat: “Eindelijk weer een tweedaagse ELE! Dat is zoals het moet zijn. Ik kan niet wachten om ons seizoen te starten. Het belooft een mooi seizoen te worden in de GR Yaris Challenge. En om eerlijk te zijn hebben we nog nooit zo’n goede voorbereiding gehad… Afgelopen donderdag stond de Yaris 100% klaar voor de wedstrijd binnen in Café Restaurant de Zwaan in Son. Elk jaar moesten we nog dingen doen om
de deelname veilig te stellen, met als hoogtepunt vorig jaar toen we de auto 2 dagen voor de wedstrijd geleverd kregen.
Vorig jaar heb ik hoofdzakelijk ook met Gijs gereden dus die klik is er reeds. Laten we hopen dat we dit jaar de volgende stap kunnen zetten op het gebied van competitie en we Yannick Vrielink hopelijk een beetje tegenstand kunnen bieden.
Onze lokale terreinkennis moet ons wat dat betreft zeker verder helpen! Verder wil ik iedereen danken die oproep heeft gegeven om zich aan te melden als marshall voor klassementsproef Sint-Oedenrode! We gaan er met het hele team een mooi weekend van maken en ik kan niet wachten om al die bekenden weer op alle mogelijke plekken te zien!”

Navigator Gijs Boom is ook enthousiast om ook weer aan de start te staan: “De winterstop heeft lang genoeg geduurd.
Komend weekend gaan we eindelijk weer van start in de ongetwijfeld prachtige ELE Rally. Deze rally heb ik met diverse rijders eerder gereden, dus ik weet wat ik kan verwachten. Het is altijd een erg zware rally, waarin tactische keuzes wel eens de doorslag kunnen geven. Afgelopen jaar reden we natuurlijk alleen in de regio Eindhoven dus ik ben benieuwd wat de proeven op vrijdagavond ons brengen. Het zal ongetwijfeld allemaal listig worden. Net als de zaterdag. Met alle support in deze regio hopen we een mooi resultaat neer te gaan zetten.”

Op het programma staan totaal 15 klassementsproeven, 4 op vrijdag en 11 op zaterdag, goed voor 178 kilometer op snelheid waarvan 14% op onverhard terrein. Met de droogte van de afgelopen tijd belooft dat waarschijnlijk veel stofwolken op Wintelre en Sint-Oedenrode. De start is vrijdagavond om 19:00 vanaf het Kerkplein in Son, en de avond wordt afgesloten iets na middernacht in Veghel (parc ferme). Zaterdag begint met een service van 45 minuten op het
serviceterrein gelegen aan De Knokert in Veghel, waarna er de hele dag “Serious Racing for Serious Fun” plaatsvindt in de regio Eindhoven. De finish op het Kerkplein staat gepland vanaf 22:50. VDZ Racing heeft van de organisatie het opmerkelijke startnummer 34 gekregen wat de wenkbrauwen deed fronzen, aangezien de diverse Yaris deelnemers ver uit elkaar staan. Hopelijk wordt de startvolgorde aangepast zodat de competitie in de Challenge voor de deelnemers gelijk is.

Naast de ELE Rally vindt er uiteraard ook nog de ELE Historic Rally plaats met een prachtig deelnemersveld, waaronder Dakar-coureur Maurik van den Heuvel die in een door MCC geprepareerde Ferrari 308 aan de start staat. Tel daarbij op de vele andere klassiekers, maakt dat de moeite waard om te blijven kijken. Verder vindt er ook de ELE Retro Rally plaats met ook rallyauto’s van weleer, maar dan meer op regelmatigheid. In dit deelnemersveld oa een Porsche en een Autobianchi.

Genoeg te beleven voor iedereen dus!Redacteur: Pb VDZ Racing | Foto's Joris van Esch