Nederlands English
Junior BRC: Jonas Dewilde onbedreigd naar de overwinning
23-05-2023
13:48
In de zonnige Sezoensrally duurde de strijd voor de overwinning in het Junior BRC amper één klassementsproef. Na een snelste tijd op de openingsproef van Tom Heindrichs in zijn Opel Corsa Rally4, werd de Oostkantonner op de tweede proef verrast. Hij schoof van de baan, liet een 10-tal seconden liggen en zou de aansluiting niet meer vinden. Jonas Dewilde reed met zijn Renault Clio Rally4 onbedreigd naar de overwinning.

"In de eerste ronde heb ik echt niet naar de tijden van de concurrenten gekeken," vertelde Dewilde. "Ik wilde gewoon mijn eigen tempo rijden en de Clio Rally4 onder de knie krijgen op dit parcours. Vooral het vinden van de juiste afstelling voor de tractiecontrole was lastig, want je hebt verschillende standen en je hoort door de steenslag niet altijd hoe de tractiecontrole reageert. Blijkbaar waren onze tijden wel in orde, want we eindigden met een mooie voorsprong op Brasseur, die tweede werd," aldus Jonas Dewilde.

Tom Heindrichs, winnaar bij de jongeren in Vresse-sur-Semois, liet zich immers verrassen bij de tweede doortocht in Gerdingen. "We gingen daar van de baan en er was een greppel die ik niet gezien had. Die beschadigde de radiator, waardoor we moesten opgeven," vertelde Tom, die opnieuw van start ging in de slotronde, maar met minuten achterstand. De andere Rally4, de Opel Corsa van Maxim Decock, was toen ook al verdwenen van de tabellen. Eerst verloor Decock tijd door een motorprobleem en op KP 6 schoof hij van de baan, waarna hij bij het terugkeren op de baan en greppeltje over het hoofd zag en moest opgeven...

Zo gingen de ereplaatsen naar de snelste jongeren van de Clio Trophy Belgium, te beginnen met Pierre-Emmanuel Brasseur, die won voor Lander Depotter, Aaron Duville en Lyssia Baudet.

"Meestal liggen de Vlaamse rally's me minder, maar hier bood het asfalt duidelijk meer grip dan in West-Vlaanderen en op de shakedown had ik meteen een goed gevoel op het grind. Ik was meteen de snelste op de eerste proef, maar op de tweede ging ik even rond. Daarna namen we verder afstand van Lander," vertelde Pierre-Emmanuel Brasseur, die met een nieuwe Clio Rally5 aan de start stond.

Lander Depotter werd derde: "Het was ook mijn eerste kennismaking met de maaskiezel. Heel apart, maar ook heel plezant! We zaten nog in het spoor van Pierre-Emmanuel toen we lek reden bij de tweede doortocht op de jump van Gerdingen. De landing ging niet helemaal goed en we eindigden even naast de baan. We hebben geprobeerd om Pierre terug te pakken, maar het lukte niet."

Klassement Junior BRC : 1. J. Dewilde 68 pan; 2. L. Depotter 48; 3. P-M. Brasseur 46; 4. B. Verlinde 43; 5. L. Baudet 34 ; 6. A. Duville 30; 7. T. Heindrichs 27 ; 8. L. Dhaene 24; 9. F. Anderson 18 ; 10. M. Decock 15 ; 11. C. Fiasse 12 ; 12. N. Bruyneel 10; 13. T. Vronen 8 ; 14. V. Soupart & Bosseloir Benjamin 6Redacteur: Pb Junior Belgian Rally Championship | Foto's Wimo