Nederlands English
BRC Master Cup: Titelverdediger Jimmy D'hondt opnieuw aan de start
17-03-2023
20:24

De tweede manche van de BRC Master Cup, waarvoor alle resultaten meetellen, wordt aanstaande zaterdag verreden in de South Belgian Rally. Nadat hij de eerste manche en tevens zijn thuisrally miste wegens een lang vooraf geplande vakantie, is titelverdediger Jimmy D'hondt weer van de partij met zijn Ford Fiesta Rally2. De Limburger start in Vresse-sur-Semois als favoriet, al was Roger Hodenius in Haspengouw wel erg snel met zijn CitroŽn C3 Rally2... tot hij van de baan schoof op de allerlaatste proef. Roger Hodenius wil ongetwijfeld beter scoren op de snelle proeven van de South Belgian Rally, waar Richard Pex vorig jaar al ervaring heeft opgedaan.

Achter de Rally2's, vinden we de snelle Porsches van Henri Schmelcher en Christophe Daco. Nog snelle 50ers met achterwielaandrijvers zijn de BMW-toppers Franky Boulat, Dany Claesen en vooral Rainer Hermann, die in Historic af te rekenen heeft met Patrick Deblauwe en Olivier Breittmayer.

Kortom, het startveld in de BRC Master Cup is weer erg uiteenlopend en gevarieerd in de South Belgian Rally. De wedstrijd telt 12 klassementsproeven over 152 km, verreden tussen 8h en 18h in de omgeving van Vresse-sur-Semoix.


Redacteur: Pb Belgian Rally Championship Masters | Foto's BRC Media