Hellendoorn - Truc tijdschema verweven Rally en Historic

Alles over wedstrijden in Nederland en daarbuiten

Moderators: admin, Rallysport.nl, StevenK

Hellendoorn - Truc tijdschema verweven Rally en Historic

Berichtdoor Werafo » di sep 12, 2023 15:05

Goeindag, rallyfans!

Hij zit er weer aan te komen en Hellendoorn kent al een tijd een Rally en een Historic met twee afzonderlijke tijdschema's.
Het is mogelijk om de klassementsproeven (kp's) daarvan door elkaar te bekijken maar met twee schema's naast elkaar, is daar zeeer moeilijk inzicht in te verkrijgen.

:idea: De truc is dan ook om die tijdschema's onder elkaar, met elkaar te verweven - als volgt:
Men neme een ouderwets stuk ruitjespapier en zette daar onder elkaar uur hokken op uit - vier hokjes per uur, voor elk kwartier één.
Zet er de tijden onder elkaar, 08:00, 08:15 enzovoort, tot aan de finishtijd - van de rally. In 2022 één vel per dag, in 2023, dit jaar, is de Historic alleen op zaterdag.
Zet dan onder elkaar streepjes in die uur hokken op de tijden dat de kp's van de Rally en Historic telkens beginnen - en zet er meteen achter welke tijd dat is en daarachter of het de Rally of de Historic betreft - een R en een H noteren, volstaat ook.
Eventueel met een markeerstift Rally en Historic een eigen kleurtje geven. Voilá :!:

U kunt nu aflezen welke kp's na elkaar van start gaan en het bijkomend voordeel van deze truc is, dat er ook afgelezen kan worden hoeveel tijd er tussen de verschillende startijden zit. De hoeveelheid tijd is relevant voor de grootte van de afstand tussen de verschillende beoogde kijklocaties - de reistijd. En soms is dat te weinig of weinig en soms is dat wat meer of nog meer. De reistijd is ook nog afhankelijk van de verwachte populariteit en toegankelijkheid van de beoogde locatie.
En zo kunt u uw eigen kijkschema bepalen.

Goodgoan en völle wille!

Edit 12 oktober 2023: tijdschema 2023 gescand.
Hellendoorn Rally en Historic.jpg
Hellendoorn Rally en Historic.jpg (151.27 KiB) 13231 keer bekeken

Te zien is dat het 's middags flink door elkaar ging zitten en Rally en Historic soms op bijna hetzelfde moment van start gingen.
Van Ypelo-Rally naar Notter-Historic met 35 minuten ertussen lijkt weinig, maar het kon omdat het kort bij elkaar was.
Het is zo ook goed te zien dat na de finish van de Rally, er nog twee klassementsproeven-Historic van start gingen.

Kent u trouwens plattekaart.nl? Het is een afgeleide van Open Street Map. Er zijn veel kleine wandelpaadjes op te vinden, langs welke u hier en daar klassementsproeven kunt bereiken. Er valt zelfs op te meten wat de afstand is, al is die functie misschien niet mogelijk op een smartphone.
Werafo
 
Berichten: 23
Geregistreerd: di aug 06, 2019 19:50
Woonplaats: Overijssel

Keer terug naar Wedstrijden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 9 gasten

cron